Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Európa képes leírás - Karnevál.tlap.hu
részletek »

Európa - Karnevál.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karneval.tlap.hu » Európa
Keresés
Találatok száma - 12 db
Akciós utazás a Rijekai Karneválra

Akciós utazás a Rijekai Karneválra

Utazás busszal oda-vissza, idegenvezetővel, 2 éj szállás négycsillagos gyönyörű szállodában svédasztalos félpanzióval, az étkezések időtartama alatt korlátlan italfogyasztással, élőzene, táncolási lehetőség, idegenforgalmi adó, utazás busszal a rijekai karneválra, odaúton varasdi, visszaúton zágrábi városnézés

Az életöröm szinonimája: Köln

Az életöröm szinonimája: Köln

Köln, a Rajna menti történelmi dómváros gazdag történelmével meghozza a kedvet a művészetre és kultúrára, karneválra és a kölschre. És természetesen arra, hogy visszalátogassunk. Hiszen Köln, az tulajdonképpen inkább egy szívügy, olyan, mint egy érzés vagy egy életfelfogás. És itt minden a világhírű Dóm, a Rajna menti város szimbóluma és szíve körül forog, amely gigantikus őrszemként nyugszik a város közepén.

Európa legrangosabb karneváljai

Európa legrangosabb karneváljai

A farsang vagy más szóval karnevál gyökerei az ókorba nyúlnak vissza és a kereszténység térhódítását követően is megmaradt. Farsang idején, s kiváltképp a böjt kezdetét megelőző néhány napban (amit farsangfarkának is neveznek) természetesnek számít a vidámság, a jókedv, ilyenkor az átlagosnál jóval gyakrabban rendeznek bálokat, különböző mulatságokat.

Indul a rijekai karnevál

Indul a rijekai karnevál

Európa egyik legnagyobb farsangi karneválján Rijekában, amely január 17-től február 19-ig tart, nemcsak jelmezes fölvonulások lesznek a belvárosi Korzón és a tengerparton, hanem megrendezik a Párizs-Bakar rallyt is.

Karnevállal vagy anélkül: Luzernben nem lehet unatkozni

Karnevállal vagy anélkül: Luzernben nem lehet unatkozni

A Luzerni Karnevál fő attrakciója, a Fritschi parádé már a XV. században is ismert volt. A karneváli programsorozat a katolikus Mardi gras-hoz (kövér kedd) igazodik, aminek idejéről a niceai zsinat döntött 325-ben. Innentől kezdve a húsvét a tavaszi napéjegyenlőséget követő első telihold utáni vasárnapra esik. A karneváli időszak három legfontosabb napja a kantoni törvények szerint, a zabáló csütörtök, a húshagyó vagy kövér kedd, illetve a hamvazószerda, a böjt első napja.

Kölni Karnevál

Kölni Karnevál

Annak ellenére, hogy szervezett formában csak 178 éves múltra tekint vissza, valójában egy idős a szagos víz - lásd 4711-es kölni - névadójául szolgáló várossal. Aligha véletlen, hogy rangra s korra való tekintet nélkül, szinte mindenki jól megválogatott jelmezbe bújik. Legrosszabb esetben felvesz egy jelzésértékű, bohókás kalapot. Maskarába bújnak a konszolidált idős párok és a fiatalok is. Még a csöppnyi gyerekeket is beöltöztetik.

Lastovo - a Karneválsziget

Lastovo - a Karneválsziget

A szárazföldtől és a rohanó civilizációtól való igen nagy távolsága révén Lastovo hihetetlenül sokat megőrzött többévszázados hagyományrendszeréből. E gazdag kultúrtörténeti kincstárból most csak egy momentumot szeretnénk kiragadni - a több mint négyszáz éves múltra visszatekintő poklad karneváli hagyományát.

Lastovo Carnival

Lastovo Carnival

Lastovo Carnival is a centuries old tradition. It was first mentioned in 1390, in The Statute of Lastovo, one of the oldest in Europe, as a Carnevale - time for fun, relaxation and escape from everyday life. We can say, with pride, that we have one of the oldest carnivals in this area, and we are aware of our obligation to nurture, enrich and pass it on to future generations.

Notting Hill karnevál - London

Notting Hill karnevál - London

Európa legnépszerűbb karibi fesztiválját, a Notting Hill Karnevált Nyugat-London Notting Hill negyedében tartják minden év augusztusában, az azonos című, Julia Roberts és Hugh Grant főszereplésével készült nagysikerű film helyszínén.

Hirdetés
Rijekai karnevál

Rijekai karnevál

A tavaszi karneváli mulatság ebben a régióban közel hat évtizedre tekint vissza. A világszerte közismert velencei karnevál mintájára 1982-től Horvátországban karneváli hangulatba öltözik Rijeka és elkezdődik a majd egy hónapos tavaszváró ünnepség.

Tenerife Karneválja

Tenerife Karneválja

A 14 napos karnevált Santa Cruz de Tenerife-n tartják, ami a sziget legnagyobb városa. Ez a karnevál az egyik legjellegzetesebb dolog Tenerifén, és a Rio de Janeiro-i karnevál után a második legnagyobb ilyen esemény csodás lányokkal, pompás jelmezekkel, menetelő zenekarokkal és zenével, utolsó napja pedig húshagyó kedd. A sziget összes lakója összegyűlik ezen az éves ünnepségen egy nagy, kirobbanó és vidám tömeggé.

Viareggio-i Karnevál

Viareggio-i Karnevál

1873-ban Viareggio város néhány gazdagabb polgára maskarát öltött, és úgy vonult át a városon, tiltakozásának adva hangot a magas adók ellen. Ezután minden évben, farsang idején újraélesztették a városlakók aktuális elégedetlenkedésüket.

Tuti menü