Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Karnevál linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Farsangi - Karnevál [3. oldal]
részletek »

Karnevál képes leírás: Farsangi - Karnevál [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: karneval.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Farsangi fánk

Farsangi fánk

Mivel farsangi időszak van, így nem maradhat el nálunk sem a farsangi fánk, igaz itthon sűrűn készül ez a finom édesség, mert nagyon szeretjük. Általában lekvárral fogyasztjuk, de finom bármilyen krémmel, pudinggal vagy csak simán porcukorral megszórva egy délutáni kávéhoz, forró csokihoz.

Farsangi jelmez ötletek felnőtteknek

Farsangi jelmez ötletek felnőtteknek

A gyerekek nagyon szeretik a játékokat. Egyszerű örömet csalni az arcukra egy új játékkal. A szülők bankszámláját nagyban kíméli, ha a játékokat a Póny Játék Webáruház weblapján vásárolják meg. Igazán vonzó árak mellett gyorsan kiszállítjuk gyermeke legújabb kedvencét. Ahelyett, hogy órákat tolongana az üzletekben. Csak kényelmesen hátradől és kosárba teszi a megszeretett játékot. Minden korosztály könnyen megtalálja a neki való játékot. Tengernyi örömet okozhat gyermekének. Nem csak karácsonyra vagy születésnapra, hanem az év minden napján.

Farsangi jelmezötletek lányoknak és fiúknak

Farsangi jelmezötletek lányoknak és fiúknak

Az óvodákban még mindig népszerűek a klasszikus jelmezek, mint például Piroska, Hófehérke, vadász, tündér, hóember, kukta, lovag, japán lány és királylány, de nagyon sokan olyan filmszereplők bőrébe igyekeznek bújni mint a Pókember, Harry Potter vagy egy Pokémon harcos. Fotó- és videó összeállításunkban mi gondoltunk az állatbarátokra, a tündérlányokra és a szuperhős szerepre vágyókra is, de nem feledkeztünk meg azokról a gyerekekről sem, akik valamilyen ritka és különleges jelmezre vágynak. Olyanra, amilyen senki másnak nincs.

Farsangi maszk arcfestéssel - 7 trükk és 100 ötlet a jelmezbálra

Farsangi maszk arcfestéssel - 7 trükk és 100 ötlet a jelmezbálra

Milyen maskarába indítsd útnak és mi az, ami igazán jól állna neki? Szeretnéd, ha gyermeked öltözéséke maximálisan a legjobb lenne. Kreatív, ötletes, és különleges arcfestések a legfontosabb technikai információkkal! Gyorstalpaló farsangra!

Farsangi részeges csirke

Farsangi részeges csirke

A megmosott csirkét kívül-belül sózd meg, a belsejét majoránnával, a külső felületét pedig borssal fűszerezd! Az így előkészített csirkét helyezd magas falú tepsibe, öntsd le olvasztott vajjal, és öntsd alá a fehérbort és a vizet! Sütőben, letakarva párold egy darabig: ha nincs alatta elég lé, akkor mindig pótold a vizet! Amikor megpuhult, hajszálvékony szalonnaszeleteket boríts rá, és süsd ropogósra!

Februári népszokások

Februári népszokások

Mint minden jeles ünnephez, a farsanghoz is szervesen hozzátartoztak a jókívánságmondó és adománygyűjtő szokások. Igen változatosak e farsangköszöntők, melyek a magyar nyelvterületen mindenütt megtalálhatók voltak. Ilyenkor is igyekeztek biztosítani az elkövetkezendő esztendőre a jó termést, a szerencsét, az állatok egészségét és szaporaságát a kimondott szó mágikus erejével.

Forró Kubai Karnevál

Forró Kubai Karnevál

Mindjárt itt a február és kezdődnek a véget nem érő farsangi mulatságok és karneválok. Az első ajánlatunk egy Kubai Karnevál február 7-én a Fonóban. Először egy kicsit a helyről, ha még van olyan ember kerek e hazában, aki nem hallott a Fonóról. A Fonó Budai Zeneház egy civil kezdeményezésként jött létre, az értékteremtés és hagyományőrzés vonalán, amit több mint tíz éve követnek is. Ebben a remek házban, ez a remek csapat vendégül látott már több száz zenekart a folk-, jazz-, és világzene műfajában.

Ha farsang, áll a bál!

Ha farsang, áll a bál!

Alig léptünk át az új esztendőbe, január 6-án (azaz vízkereszt vagy háromkirályok napján) máris megkezdődik a farsang, a bálok, a jelmezes felvonulások, a felhőtlen szórakozás időszaka, melynek a húshagyókeddet követő hamvazószerda vet véget.

Indul a rijekai karnevál

Indul a rijekai karnevál

Európa egyik legnagyobb farsangi karneválján Rijekában, amely január 17-től február 19-ig tart, nemcsak jelmezes fölvonulások lesznek a belvárosi Korzón és a tengerparton, hanem megrendezik a Párizs-Bakar rallyt is.

Hirdetés
Itt a farsang, áll a bál!

Itt a farsang, áll a bál!

A karnevált többé-kevésbe a világ minden részén megünneplik. Az egyik legismertebb utcai karnevál Velencében van, ahova nagy előszeretettel látogatnak el a turisták, és ahonnan szinte senki nem tér haza úgy, hogy ne lenne egy karneváli álarc a csomagjában. A farsangi álarcok hozzátartoznak a karnevál ünnepéhez.

Itt a vigasság és a bolondozás ideje

Itt a vigasság és a bolondozás ideje

Farsang az - amikor a feje tetejére áll az egész világ, amikor felszabadulnak a tabuk, és elszabadulnak az indulatok. A néprajzkutatók, a művelődéstörténészek aprólékos munkával kiderítették, hogy a különböző téli ünnepek és szokások között sokkal szorosabb az összefüggés, mint azt első pillantásra hinnénk. Az ókori saturnaliák, a Dionüszosz- és Mithrász-kultusz eseményei sajátos módon keveredtek a keresztény ünnepek szertartásaival, s az elmúlt évszázadok során annyira eggyé váltak, hogy legfeljebb a szakemberek tudják meghúzni a pogány és a keresztény elemek közötti választóvonalat

Itt a vízkereszt, kezdődik a farsang!

Itt a vízkereszt, kezdődik a farsang!

Az ünnep liturgiában használatos elnevezése Epiphania Domini, azaz az Úr megjelenése, a magyar név a víz megszentelésének szertartásából származik. Vízkereszt a IV. század végéig a karácsonyt is magában foglalta, ennek elkülönülése után lett jelentése a napkeleti bölcsek eljövetele, Jézus megkereszteltetése és Jézus csodatétele a kánai menyegzőn. A vízkereszti népszokásokból mára leginkább csak annyi maradt, hogy ekkor szokás leszedni a karácsonyfát.

Jeles Napok

Jeles Napok

Az ókori népek tavaszünnepének, főleg a római szaturnáliá-knak hagyományaiban gyökerező, de a germán Hold s a szláv Perchta ünnepével is megtetézett szokás- és hagyománykör az európai népeknél továbbélt. A téli napforduló után tartott téltemető-tavaszkezdő ünnepségek az egyházi évben a karácsonyi és a húsvéti ünnepkör közé szorult.

Jelmezötletek

Jelmezötletek

A farsang a gyerekek számára nemcsak azért különleges esemény, mert olyan ünnep, amikor bolondozni lehet, illetve több minden megengedett, de azért is, mert végre kibújhatnak a bőrükből és esetleg olyasvalakiére cserélhetik azt, aki a példaképük, valamilyen szempontból kedves nekik vagy éppen csak foglalkoztatja a fantáziájukat.

Kaposvári Farsang - Dorottya Napok 2012

Kaposvári Farsang - Dorottya Napok 2012

Kaposvár sem maradhat ki a tavaszvárási mulatságokból. A városban a Dorottya Farsangi Napok már hagyományosan a Dorottya névnaphoz legközelebb eső hétvégén kerülnek megrendezésre. A város gazdag művészeti öröksége és a térség néphagyományai a farsangi vígasságok programjaiban is jelentős szerepet játszanak. Megannyi szines produkció, színházi előadás, néptánc csoportok, jelmez kavalkád és természetesen az Együd Árpád Művelődési Központ farsangi bálja biztosít hamisítatlan hagyományőrző szórakozást 2012. február 3. és 5. között.

Karnevál

Karnevál

A karnevál eredete Itáliában a népszerű szaturnaliával hozható összefüggésbe. A régi rómaiak Saturnus isten tiszteletére december 17-e és 23-a között rendeztek fényűző karneválokat. A pompás ünnepen, bőséges vacsorákon búcsúztak a téltől.

Karnevál a szamba hazájában

Karnevál a szamba hazájában

A brazil karneválok elengedhetetlen kelléke a szamba. Főként az ország keleti felén, az óceánparti városokban tartanak fesztiválokat, s a három leghíresebb a riói, a sao paoloi és a recifei. A riói karnevál eredete egészen 1641-re nyúlik vissza, amikor is a város nagypolgársága párizsi útja során megszerette, majd Rio de Janeiro-ban elterjesztette a bálokat, és más maskarás mulatságokat.

Tuti menü