Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Karnevál linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Szleng - Vízkereszt [5. oldal]
részletek »

Karnevál képes leírás: Szleng - Vízkereszt [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: karneval.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Szleng és karnevál

Szleng és karnevál

A szleng és a karnevál összekapcsolása látszólag véletlenszerű, esetleges vagy éppen játékos ötletnek minősülhet sokak szemében. A félév során szeretném bizonyítani, hogy ez nem így van: mind a karnevál, mind a szleng címszó alá besorolható jelenségek az ember mint Homo sapiens leglényegibb kérdéseit érintik.

Téli ünnepek

Téli ünnepek

Magyarországon már Mátyás korában divatban voltak bizonyos itáliai mintákat követő álarcos mulatságok, sőt II. Lajos udvarában harci játékokat is rendeztek. Az egyház kezdetben rossz szemmel nézte a fékevesztett mulatozást, az ördög művének tartotta és üldözte is.

Tenerife Karneválja

Tenerife Karneválja

A 14 napos karnevált Santa Cruz de Tenerife-n tartják, ami a sziget legnagyobb városa. Ez a karnevál az egyik legjellegzetesebb dolog Tenerifén, és a Rio de Janeiro-i karnevál után a második legnagyobb ilyen esemény csodás lányokkal, pompás jelmezekkel, menetelő zenekarokkal és zenével, utolsó napja pedig húshagyó kedd. A sziget összes lakója összegyűlik ezen az éves ünnepségen egy nagy, kirobbanó és vidám tömeggé.

Trinidad és Tobago

Trinidad és Tobago

Like the cosmopolitan mix of peoples and cultures that shaped the island, Trinidad's Carnival has many influences. The Spanish and English colonial powers, French planters, African slaves, Indian indentured labourers, and the many other ethnic groups that settled here have all left an indelible mark on the festival. In 1783 the French brought their culture, customs and Carnival, in the form of elaborate masquerade balls, to Trinidad along with African slaves. The period stretching between Christmas and the start of Lent was a time for feasting, fancy dress balls and celebration for both the French and British. Banned from the festivities, slaves in the barrack yards would hold their own celebrations mimicking their masters' behaviour while incorporating rituals and folklore. Once slavery was abolished in 1838, the freed Africans took their Carnival to the streets and, as each new immigrant population entered Trinidad, a new flavour was added to the festivities. Today, our diverse culture has influenced the music, food and traditions of Carnival.

Tűzvarázs produkció

Tűzvarázs produkció

Akrobatikus tűzzsonglőr és tűztánc show, színpadi pirotechnika, tűzijáték, UV ∓LED show, gólyalábasok, rendezvényszervezés. Látványosabbnál látványosabb extrém, egyedi show műsorok megrendelhetők különféle rendezvényekre, fesztivál, céges party, esküvő, legény-lány búcsú, gálaest, konferencia, termékbemutató, divatbemutató, sajtókonferencia, kiállítás, vásár, utcabál, csapatépítő tréning, stb. Acrobatic firejuggler and firedance show, stage pyrotechnics, fireworks, UV ∓LED show, stilts, event organizing.

Véget ért a riói karnevál

Véget ért a riói karnevál

A 150 éves múltra visszatekintő táncmulatságon helyi idő szerint szerdán hirdettek győztest a szambaiskolák versenyében. A döntést 15 tagú zsűri hozta meg, a Beija-Flor iskola 12. diadalát ünnepelhette. A kék-fehér színekben pompázó szambaiskola otthona Nilópolis, Rio de Janeiro északon fekvő szegény elővárosa.

Velencei Karnevál 2013

Velencei Karnevál 2013

Februárban, farsang idején harsány, maskarás turisták ezrei lepik el Velence utcáit és csatornáit. Bár a velencei karneválról már 1094-ben tudósítanak a források, a 'karneválok városa' rangot csak a 18. században kapta meg, annak ellenére, hogy az évszázadok során a város tekintélyt parancsoló tengeri hatalom volt és fényes győzelmeit mindig látványos felvonulásokkal ünnepelte meg.

Velencei Karnevál, fotós szemmel

Velencei Karnevál, fotós szemmel

Az évente megrendezésre kerülö velencei karnevál, a februári hónap egyik legérdekesebb és leghangulatosabb farsangi ünnepsége. Az észak olaszországi kis város hangulatával és szépségével az év minden részében elkápráztatja az odalátogatókat, de ilyenkor a farsang idején olyan, mint évszázadokkal ezelött, amikor az itt lakók régi ruhákba és fantasztikus kosztümökbe öltözve még színesebbé varázsolják az utcákat és tereket. Ebben a forgatagban mindenki a fotózás megszállottja lesz, ami nem is csoda, hiszen annyi érdekes látnivaló van. Éppen ezért nem árt néha a fényképezögépet letenni, és csak élvezni a hangulatot elvegyülni a tömegben, hogy részesei legyünk ennek a fergeteges karneválnak.

Velencei maszkok

Velencei maszkok

Karneválkor Velence, az Adria királynője csak táncol, sürögnek-forognak a világ minden tájáról ide érkező kíváncsiak, szerepelni vágyók, átváltozni akarók, nosztalgiázók, álomba merülők. Galla Ágnes költő, író évek óta járja a karnevál birodalmát, örökíti meg a mágikus világ pillanatait, arcait. Most a Klebelsberg Kultúrkúriában lehet mégnézni, mit látott.

Hirdetés
Velencei maszkok készítése

Velencei maszkok készítése

Az álarc mára Velence szimbólumává, a karnevál jelképévé vált. A maszk az álruhával együtt szerves része lett a város mindennapos életének és kultúrájának. Kezdetben a törvény csak a karácsonyt követő Szent István napjától, a karnevál kezdetétől tette leehetővé a maszk viselését egészen az ünnep végéig, húshagyó keddig. Később a maszk használatának időtartamát meghosszabbították

Viareggio-i Karnevál

Viareggio-i Karnevál

1873-ban Viareggio város néhány gazdagabb polgára maskarát öltött, és úgy vonult át a városon, tiltakozásának adva hangot a magas adók ellen. Ezután minden évben, farsang idején újraélesztették a városlakók aktuális elégedetlenkedésüket.

Vízkereszt hozza el a farsang kezdetét

Vízkereszt hozza el a farsang kezdetét

A vízkereszt, a római katolikus naptár szerint Epiphania Domini, azaz az Úr megjelenésének napja, míg a farsang vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig (Húsvét előtti 40. nap), a nagyböjt kezdetéig tart.

Tuti menü