Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rio de Janeiro képes leírás - Karnevál.tlap.hu
részletek »

Rio de Janeiro - Karnevál.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karneval.tlap.hu » Rio de Janeiro
Keresés
Találatok száma - 6 db
Braziliában áll a bál - rioi karnevál

Braziliában áll a bál - rioi karnevál

2011 - Rio de Janeiroban péntektől ismét a kitört a hagyományos karneválláz. A rendezvényt még annak kezdete előtt megválasztott Momo király nyitotta meg. A világ egyik legnagyobb parádéjának szervezői szerint az idei eseményre több mint 800 ezer látogató érkezik szerte a világból. A százötven éves múltra visszatekintő tradíció csúcspontja a szambaiskolák vasárnapi bemutatója lesz.

Carnival in Rio de Janeiro

Carnival in Rio de Janeiro

The Carnaval in Rio de Janeiro is a world famous festival held before Lent every year and considered the biggest carnaval in the world with two million people per day on the streets. The first festivals of Rio date back to 1823.

Karnevál a szamba hazájában

Karnevál a szamba hazájában

A brazil karneválok elengedhetetlen kelléke a szamba. Főként az ország keleti felén, az óceánparti városokban tartanak fesztiválokat, s a három leghíresebb a riói, a sao paoloi és a recifei. A riói karnevál eredete egészen 1641-re nyúlik vissza, amikor is a város nagypolgársága párizsi útja során megszerette, majd Rio de Janeiro-ban elterjesztette a bálokat, és más maskarás mulatságokat.

Ó, a riói karnevál

Ó, a riói karnevál

A legendás riói karnevál! Az elképzelhetetlen. A gyönyörű. A fantasztikus. A vad. Az erotikus. A félelmetes. A csodálatos. Fény, pompa, szamba, zene és eufória! A karnevál! De még mielőtt elkezdődne, vessünk egy pillantást Rio de Janeiróra, madártávlatból. Őserdő és óceán körülölelte város. Zöld erdőkkel borított hegyek, különös formájú, szürkébe játszó óriás sziklák, hihetetlenül kék lagúnák, fehérarany homokos strandok, méltóságteljes templomok, gazdagabb korokra emlékező paloták, modern felhőkarcolók, festői favelák - és a Corcovado-hegy csúcsán a Megváltó Krisztus hatalmas szobra széttárt karokkal áll a város felett. A régi kikötőt és távolabb az óceánt fürkészi, ha ellenség tűnne fel, figyelmeztetésül összezárná karját - a hiedelem szerint.

Rio de Janeiro két arca

Rio de Janeiro két arca

Kétféle Rió van. Az egyik az önfeledt tánc, a felszabadult érzékek városa, a másik az erőszak és a nyomornegyed színtere. Az előbbiben nincs félelem, csak tánc, zene, napsütés, koktélok, jóképű aranybarna bőrű srácok, és formás idomú, észveszejtő bombanők. Mintha az egész város kint élne a strandon, rúgják a bőrt, isszák az üdítőket, egy szál bikiniben élik végig az életet. A szamba és salsa zenéjére jár a lábuk. Itt mindenki táncol, boldog és felszabadult. Az utóbbiban sötét arcú, felfegyverezett emberek állnak az utcán és kérdés nélkül lőnek. Itt nincsenek utcanevek, nincsen közmű, posta, a házak, a lakosok nincsenek nyilvántartva, és minden feketén megy. Az egyiket úgy hívják Copacabana, a másikat favella.

Véget ért a riói karnevál

Véget ért a riói karnevál

A 150 éves múltra visszatekintő táncmulatságon helyi idő szerint szerdán hirdettek győztest a szambaiskolák versenyében. A döntést 15 tagú zsűri hozta meg, a Beija-Flor iskola 12. diadalát ünnepelhette. A kék-fehér színekben pompázó szambaiskola otthona Nilópolis, Rio de Janeiro északon fekvő szegény elővárosa.

Tuti menü